| الكباب مع...........الشيـــــــــ سراج ــــــــــــف | |
|
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
ضبعاوي.com عضو ممتاز


 عدد المساهمات : 395 تاريخ التسجيل : 03/08/2010 العمر : 34
الشخصية اخر المواضيع: 
اوقات الصلاة لتوقيت قنــا: اخر مواضيع المنتدى العام: 
 | موضوع: الكباب مع...........الشيـــــــــ سراج ــــــــــــف السبت 20 نوفمبر - 14:02 | |
|
الكبــــــــــــــــــاب
المقادير كيلو لحم مفروم 5فوص ثوم بصلتان في الحجم المتوسط 1/4 ربطة بقدونس ملعقه ملح......وبهارات مشكله حسب الرغبه فلفل...........اخضر او احمر حااااااااااااار الفلفل حسب الرغبه 2علبه زبادي 2كيس بيكنج بودر ........وذلك لتطريه اللحم /////////////////////////////////// طريقه التحضير أولاً.ضع (ي)اللحم المفروم في الخلاط الواسع اذا لم يوجد خلاط واسع يتم تقسيم المقادير بنسب متساويه وخلطها باكثر من مره في اي خلاط ثانياً. ثم أضيف(ي) البصل والثوم والفلفل حسب الرغبه وقوم(ي)بالخلط لمدة 15ثانيه ثالثا.ثم اضيفي البقدونس والملح والبهارات والبيكنج بودر واخلط(يه)جيدا حتي يصبح البقدونس شبه مفروم رابعاً.ضع(ي)اللحم في إيناء زجاجي أوبلاستك في الثلاجه واتركه(يه)لمدة نصف ساعه خامساً.قوم(ي)بإحضار سياخ أو عيدان الشوي واغسله(يه) جيداً وقوم(ي)بلف المقادير بعد الخلط علي السياخ وذلك بكف اليد ثم يضغط بالاصابع علي الاسياخ لتأخذ شكل الكباب سادساً.تجهيز نار الشوي إما نار بوتوجاز او علي الفحم حسب الرغبه مع الحرص علي لف السيخ كل 20 ثانيه ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ صلصة التقديم وهي عباره عن ذبادي.......... والبقدونس المفروم وقوم(ي) بدهن قطع اللحم قرابة الاستواء لاعطاء نكهه جميله وأخيراً قدمي في طبق مع فرش الطبق بقليل من البقدونس والفلفل الحار وتقديم سلطة الطحينه حسب الرغبه وبالهنا ........................والشفا شوبيك.........................لوبيك | |
|
 | |
ضبعاوي.com عضو ممتاز


 عدد المساهمات : 395 تاريخ التسجيل : 03/08/2010 العمر : 34
الشخصية اخر المواضيع: 
اوقات الصلاة لتوقيت قنــا: اخر مواضيع المنتدى العام: 
 | موضوع: رد: الكباب مع...........الشيـــــــــ سراج ــــــــــــف الأحد 21 نوفمبر - 23:09 | |
| | |
|
 | |
بركات خيرى ابواحمد الكاتب المميز


 عدد المساهمات : 635 تاريخ التسجيل : 28/02/2010 العمر : 55
الشخصية اخر المواضيع: 
اوقات الصلاة لتوقيت قنــا: اخر مواضيع المنتدى العام: 
↑ Grab this Headline Animator
 | موضوع: رد الكباب الإثنين 22 نوفمبر - 1:14 | |
|
ياضبعاوى من اين اتيت بهذا
هل سألتنى او استثرتنى
هل تريد ان تعرف الدرجه او لا مهما كانت النتيجه
هههههههييييييييههههههههههيييييههههه ههههههههههههههه هههههههههههههييييييييهههههههههه تقبل تحياتى
| |
|
 | |
ضبعاوي.com عضو ممتاز


 عدد المساهمات : 395 تاريخ التسجيل : 03/08/2010 العمر : 34
الشخصية اخر المواضيع: 
اوقات الصلاة لتوقيت قنــا: اخر مواضيع المنتدى العام: 
 | موضوع: رد: الكباب مع...........الشيـــــــــ سراج ــــــــــــف الإثنين 22 نوفمبر - 11:36 | |
| طبعاً لازم تسخر مني علشان دي كانت غلطتي إحنا اّسفييييييييييييييييين ماشي أستاذي ممكن تعلمنا حااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااجه علشان الخيــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــبه دي تتعدل طالما معجبكش الكبـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــاب علشان مفيش حاجه عجباك السلطه بقية طرطور والفراخ البانيه طلع مش طلبك طيب انا اعمل ايه ياحضرة الشيــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــف انا بصراحه اتنحي ونهائيا عن هذا اللقب اللي لو اذنت استاذي | |
|
 | |
بركات خيرى ابواحمد الكاتب المميز


 عدد المساهمات : 635 تاريخ التسجيل : 28/02/2010 العمر : 55
الشخصية اخر المواضيع: 
اوقات الصلاة لتوقيت قنــا: اخر مواضيع المنتدى العام: 
↑ Grab this Headline Animator
 | موضوع: رد الشيف سراج الثلاثاء 23 نوفمبر - 1:12 | |
|
حاضر ياحبيبى بس انتظر شويه لان معى قصه اعدها
| |
|
 | |
ضبعاوي.com عضو ممتاز


 عدد المساهمات : 395 تاريخ التسجيل : 03/08/2010 العمر : 34
الشخصية اخر المواضيع: 
اوقات الصلاة لتوقيت قنــا: اخر مواضيع المنتدى العام: 
 | موضوع: رد: الكباب مع...........الشيـــــــــ سراج ــــــــــــف الثلاثاء 23 نوفمبر - 11:59 | |
| ايوه سيبك من الاكل وأبدعنا نحن في إنتظارك | |
|
 | |
بركات خيرى ابواحمد الكاتب المميز


 عدد المساهمات : 635 تاريخ التسجيل : 28/02/2010 العمر : 55
الشخصية اخر المواضيع: 
اوقات الصلاة لتوقيت قنــا: اخر مواضيع المنتدى العام: 
↑ Grab this Headline Animator
 | موضوع: رد الشيف سراج الجمعة 26 نوفمبر - 0:39 | |
|
اولا حبيبى انا زلت القصه يارب تعجبك بعنوان عاريه على قارعة الطريق
ثانيا ً بالنسبه للأكل فأنت درجتك 50% لأنك اتيت بنصف الوصفه صحيحه
وانا اعيد لك الوصفه وهى بسيطه جدا ً
نأتى بكيلو لحم صافى وربع كيلو لحمه بيضاء دسمه ليس بشحم لان الشحم لا يساعد على تماسك الكفته
وربع كيلو بصل وحزمة بقدونس صغيره و2 فص ثوم
نقطعهم قطع صغيره ونضع عليهم ثلثين ملعقه من الملح وملعقة بهرات عباره عن فلفل اسود مطحون وكمون مطحون وكزبر مطحونه
ثم نقلبهم جيدا قبل الفرم
ثم نفرم اللحمه الحمراء والبيضاء مع البصل والثوم والبقدونس وكل ماخلطناه على مفرمة اللحمه
ثم نقوم بعد الفرم بدعك مافرمناه جيدا ً حتى يصبح كالعجينه
ثم نضعها فى الثلاجه لمده ساعه ثم نبد
ا بالشك على الاسياخ للشوى
وهذا هى اخى بدون البيكنج بودر لان البيكنج بودر سيعمل على تخمر اللحم مما يجعلها تنزل من الاسياخ عند الشوى
ولا داعى ايضا للزبادى فإن الزبادى يجعل اللحمه تسود عند الشوى
وتقبل تحياتى والمره القادمه مع الكبده الاسكندرانى
وبعدها السمك بالبقسمات
وكثير من وجباتنا المكلفه التى اراهن ان لن يعملها احد فى هذا الغلاء
لان من اراد ان يطبقها سوف يفقد راتبه فى اكله واحده
| |
|
 | |
ضبعاوي.com عضو ممتاز


 عدد المساهمات : 395 تاريخ التسجيل : 03/08/2010 العمر : 34
الشخصية اخر المواضيع: 
اوقات الصلاة لتوقيت قنــا: اخر مواضيع المنتدى العام: 
 | موضوع: رد: الكباب مع...........الشيـــــــــ سراج ــــــــــــف الأربعاء 22 ديسمبر - 21:27 | |
| سلمت يداك استاذي والله بس في حاجه انا عاوز اوضحا لك
اذا سمحت الاكل اللي انت طالبه مني ده انشاء الله هنشوفه في الجنه
متضحكش ده بجد انا كنت عامل شيف للناس الغلبانه
يعني مثلا
كيفية عمل
الشلولو
المديده
الاإمبواخيه
الشكشوكه
الارز وده هام للطلبه المتغربين
النابت
المخروط
المخروبه
الجامده
الفقري
الحامض
العدس
الفته بميه سخنه
ده نموزج بسيط لشيف الغلبانين متقدرش تتحدي شيف الغلابي
سلام هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه والله بجد
| |
|
 | |
بركات خيرى ابواحمد الكاتب المميز


 عدد المساهمات : 635 تاريخ التسجيل : 28/02/2010 العمر : 55
الشخصية اخر المواضيع: 
اوقات الصلاة لتوقيت قنــا: اخر مواضيع المنتدى العام: 
↑ Grab this Headline Animator
 | موضوع: رد الشيف سراج الخميس 23 ديسمبر - 1:02 | |
|
ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
اضحكتنى من كل قلبى اسعدك الله هههههههههههههههههههههههههههه
شيف الغلابه ههههههههههههههههههههههههههههههههه
يعنى اللى احنا منهم هههههههههههههههههههههههههه
طيب ياسيدى انا بكره عاوز اكل وكلة غلابه ههههههههههههههههههههههههههههههه
ايه رأيك تعملنا شوية بصارة
انا مش حاكل حبقى فى انتظار البصارة
| |
|
 | |
ضبعاوي.com عضو ممتاز


 عدد المساهمات : 395 تاريخ التسجيل : 03/08/2010 العمر : 34
الشخصية اخر المواضيع: 
اوقات الصلاة لتوقيت قنــا: اخر مواضيع المنتدى العام: 
 | موضوع: رد: الكباب مع...........الشيـــــــــ سراج ــــــــــــف الأحد 26 ديسمبر - 15:14 | |
| بس كده من عنيا إن شاء الله با لليل
شوبيك يا غلابه لوبيك
البصاره بين ايديك
يوجد نوعين من البصاره 1_بالمولوخيه 2_با لباميه /أو ترجمه للغلابه ويكه
طبعا إنت في الكويت مينفعش
تلز العدس في الفرن هههههههههههههه
شويه علي البوتوجاز ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟البصاره با لمولوخيه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
أقولك إزاي نصف كيلو عدس
يتم غسله جيدا بالماء
وعبار النصف كيلو عدس الضعف ماء يعني الماء كديه مرتين
نضيف نصف ملعقة كبيره ملح وبعض من البهارات للنكهه حسب الرغبه ونضيف بصله متوسطه وقوطه او ترجمه للغلابه طماطم
ولا ننسي التقليب كل عشر دقائق يوضع علي البوتوجاز حتي يقوم بالغلي بعد نصف ساعه نقوم
بمشاهدة العدس إذا وجد به ريم ناتج من الغلي نقوم بإخراجها
ونضيف ماء عندما تتشرب الي ان يستوي
ثم لاحظ درجة إستواء العدس قرابه الاستواء نقوم بإضافة
المولوخيه مقدار مرتين بكباية شاي ونقوم بإضافة كزبرة خضره بعد ما نقوم بتقطيعها
ونقلب جيدا وبعدين تتنتظر الاستواء ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ البصاره بالباميه أو ترجمه للغلابه ويكه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ نفعل كما سبق بالعدس
ولاكن قرابة إ ستواء العدس نقوم بإحضار الباميه ونقوم بتقطيعها قطع صغيره وإضافتها علي العدس نقوم بوضع الما ء زياده شويه علشان الباميه أو ترجمةالغلابه ويكه هتشد وتتخن
فزيادة الماء يقوم بجعلها مظبوط ولاننسي الملح والبهارات والكزبره كما وضحنا سابقا \\\ \ \
وبالهنا والشفا وإوعي حد يعلم بإنك أ كلت بصاره
| |
|
 | |
بركات خيرى ابواحمد الكاتب المميز


 عدد المساهمات : 635 تاريخ التسجيل : 28/02/2010 العمر : 55
الشخصية اخر المواضيع: 
اوقات الصلاة لتوقيت قنــا: اخر مواضيع المنتدى العام: 
↑ Grab this Headline Animator
 | موضوع: رد الشيف سراج الأحد 26 ديسمبر - 23:54 | |
|
ايوه جميل ياعم ضبعاوى ايه الحلاوة دى ده انت طباخ ماهر على كدة
يا بختها اللى حتكون من نصيبها حتريحا فى المطبخ شويه
طيب يساعم الشيف ايه رأيك انا وحشنى الكرنب وخاصة احنا فى الشتاء ودة موسمة لا بقى
اجدعن واعملنا وجبة لذيذة خلى الناس الخايبة تتعلم
وانا المرة الجاية برضة حعملك وجبة من الوجبات اللى تطير نصف الراتب
هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
| |
|
 | |
"المايسترو محمود" مشرف


 عدد المساهمات : 557 تاريخ التسجيل : 19/06/2010 العمر : 36
الشخصية اخر المواضيع: 
اوقات الصلاة لتوقيت قنــا: اخر مواضيع المنتدى العام: 
 | موضوع: رد: الكباب مع...........الشيـــــــــ سراج ــــــــــــف الإثنين 27 ديسمبر - 12:08 | |
| اشكركم من كل قلبي الشيف بركات والشيف سراج وبارك الله فيكم وننتظر الكرمب ياضبعاوي | |
|
 | |
ضبعاوي.com عضو ممتاز


 عدد المساهمات : 395 تاريخ التسجيل : 03/08/2010 العمر : 34
الشخصية اخر المواضيع: 
اوقات الصلاة لتوقيت قنــا: اخر مواضيع المنتدى العام: 
 | موضوع: رد: الكباب مع...........الشيـــــــــ سراج ــــــــــــف الإثنين 10 يناير - 14:08 | |
| | |
|
 | |
"المايسترو محمود" مشرف


 عدد المساهمات : 557 تاريخ التسجيل : 19/06/2010 العمر : 36
الشخصية اخر المواضيع: 
اوقات الصلاة لتوقيت قنــا: اخر مواضيع المنتدى العام: 
 | موضوع: رد: الكباب مع...........الشيـــــــــ سراج ــــــــــــف الإثنين 10 يناير - 15:52 | |
| واحشني كتير والله ياضبعاوي مشكور علي الطبخة المهم انا بكرة رايح مركز شباب كوم الضبع هأجي اتعشي بالكرمب ده تمام هههههههههههههههههههههههههههههه | |
|
 | |
ضبعاوي.com عضو ممتاز


 عدد المساهمات : 395 تاريخ التسجيل : 03/08/2010 العمر : 34
الشخصية اخر المواضيع: 
اوقات الصلاة لتوقيت قنــا: اخر مواضيع المنتدى العام: 
 | موضوع: رد: الكباب مع...........الشيـــــــــ سراج ــــــــــــف الإثنين 10 يناير - 17:34 | |
| الله يخليك حبيبي وده برضه كان من عشمي فيك اعوذبالله من كلمة انا شيف للغلابي واي غلبان انا مستعد اعمله اي اكله بسيطه ممكن يقدر عليها مش زي استاذي الله يمسيه بالخير بيعمل اكلات تأخذ نصف المهيه
بس عملنا حل جمييييييييييييييييييييييييل
ودي هيه فكرة العام الجديد
انا شيف الغلابي علي قائمة ابو تريكه
اما استاذي الفاضل بركات شيف البهوات علي قائمة دروجبا
ايه رأيك هتنتخب مين ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
الرجاء التصويت وننتظر ردكم الكريم
اما بالنسبه لك فتيجي بالسلامه مركز الشباب وهتلاقي حلة الكرونب مستنياك
ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه سلام مايستروووووووووووووووووووووووووووووووووووو | |
|
 | |
بركات خيرى ابواحمد الكاتب المميز


 عدد المساهمات : 635 تاريخ التسجيل : 28/02/2010 العمر : 55
الشخصية اخر المواضيع: 
اوقات الصلاة لتوقيت قنــا: اخر مواضيع المنتدى العام: 
↑ Grab this Headline Animator
 | موضوع: رد الشيف سراج الثلاثاء 11 يناير - 1:06 | |
| | |
|
 | |
ضبعاوي.com عضو ممتاز


 عدد المساهمات : 395 تاريخ التسجيل : 03/08/2010 العمر : 34
الشخصية اخر المواضيع: 
اوقات الصلاة لتوقيت قنــا: اخر مواضيع المنتدى العام: 
 | موضوع: رد: الكباب مع...........الشيـــــــــ سراج ــــــــــــف الأربعاء 2 فبراير - 22:36 | |
| الله يخليك استاذي
انا قلتلك انا بإذن الله سوف اتغلب عليك
بس انا نفسي والله اشوفك بجد
يا روح المنتدي بصراحه انت لاتعوض
استاذي معلش انا داخل من الموبايل
دي اكترحاجه ممكن اقولها سلام | |
|
 | |
أورتيجا الضبعاوى عضو ممتاز


 عدد المساهمات : 53 تاريخ التسجيل : 03/06/2010 العمر : 37
الشخصية اخر المواضيع: 
اوقات الصلاة لتوقيت قنــا: اخر مواضيع المنتدى العام: 
 | موضوع: رد: الكباب مع...........الشيـــــــــ سراج ــــــــــــف الأربعاء 9 فبراير - 10:49 | |
| ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
أفادك الله يا ابو الشيخ ياراجل الناس مش لاقيه العيش الحاف وانت بتقولى الكباب على العموم يا سيدى بالهنا والشفاااااا | |
|
 | |
ضبعاوي.com عضو ممتاز


 عدد المساهمات : 395 تاريخ التسجيل : 03/08/2010 العمر : 34
الشخصية اخر المواضيع: 
اوقات الصلاة لتوقيت قنــا: اخر مواضيع المنتدى العام: 
 | موضوع: رد: الكباب مع...........الشيـــــــــ سراج ــــــــــــف الأربعاء 9 فبراير - 11:13 | |
| شكراُ أخي اورتيجا الضبعاوي علي إهتمامك بالرد علي الموضوع
ولاكن انت اخذت الموضوع من عنوانه فرجاء اخي ان تقرأ الموضوع
في المنتصف وانت تفهم انا عاوز اقولك ايه ماشي
شيف الغلابي
بيقولك اطلب حاجه من القائمه المعروضه
سلام ياغالي
تنبيه قرائة الموضوع كامل للإفاده بالرد | |
|
 | |
| الكباب مع...........الشيـــــــــ سراج ــــــــــــف | |
|